Tinklaraščio archyvas

2023 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis

Kristin Harmel "Užmaršties saldumas"

 ⭐️⭐️⭐️⭐️

KNYGA IŠ BIBLIOTEKOS. SKIRTA KURŠĖNŲ KNYGŲ KLUBUI „(Ne)keista skaityti“ APTARTI.

Houpė išsiskyrusi su vyru augina paauglę dukrą Anę ir dirba šeimos kepyklėlėje. Jos močiutė Rouzė serga Alzhaimeriu ir gyvena slaugos namuose. Netikėtai praskaidrėjus protui ji duoda sąrašą su savo šeimos nariais, kurie dingo per Antrą pasaulinį karą ir prašo jos vykti į Paryžių. Iš pradžių Houpė galvoja, kad tai močiutės kliedesiai, bet galop išvyksta į Paryžių ieškoti savo giminaičių. Visa tai atveda prie didelių šeimos paslapčių atskleidimo.

Knyga man visai patiko, nes skaitėsi tikrai lengvai. O kur dar receptai! Būtinai išbandysiu juos. Pats įdomumas buvo skaityti apie Houpę Paryžiuje ir visas giminaičių paieškas, bet jos nesantaika su buvusiu vyru ir dukra buvo kiek nuobodoka. Viską į gerąją pusę nusvėrė būtent tos paieškos ir paslaptys.

Tai pirmoji autorės knyga, kurią perskaičiau. Ir galiu teigti, jog tikrai visai gera ir verta skaityti. Labai patiko, kad paliesta Alzhaimerio tema, nes mano proseneliai abu jį turėjo ir puikiai supratau Rouzę ir Houpę bei kaip ta liga paveikė jų santykius. Rouzės proto užtemimai ir nušviesėjimai grąžino mane į praeitį ir priminė mano prosenelę. Kitas dalykas karo tema. Čia jos tikrai nėra daug, nes veiksmas vyksta šiais laikais. Aišku skaityti apie Holokausto aukas buvo labai skaudu ir liūdna, bet knygos tai nepadarė liūdna ar tamsia.

Rekomenduoju visiems, kas mėgsta šeimų paslaptis ir žinoma kepti saldumynus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą