Tinklaraščio archyvas

2023 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis

Donata Grakauskaitė - Šličienė "Joris ir narsiųjų bailių būrys"

 ⭐⭐⭐⭐⭐

Tai antroji autorės knyga, kuris taip pat biblioterapinė. Buvau jos pristatyme, kuris buvo labai šiltas ir jaukus, dalyvavo Šiaulių rajono politikai. Ir net pati iliustratorė su savo šeima. Knygutėje gausu užduotėlių ir patarimų suaugusiems auginantiems vaikus. Be to knygutėje gausu labai gražių iliustracijų susijusių su tekstu. Iliustratorė tikrai moka piešti. Knygos pagrindinis veikėjas Joris turi dvi mamas (Viena, kuri jį užaugino, o kita biologinė). Tad šeima netradicinė – mama ir tėtis turi įsivaikintų vaikų.

Knyga man labai patiko, nes iš jos pasisėmiau teigiamų emocijų ir žinių. Nors šita knyga apie įvaikintą berniuką ir jo gyvenimą, tačiau radau peno ir sau, nes tėvai manęs neaugino, o tai darė seneliai ir proseneliai. Skaitant apie Jorio gyvenimą nubraukiau džiaugsmo ašaras – taip viskas buvo gražu. Ypač kai jie laukė naujų šeimos narių atvykstant. Na, tikrai kiekvienas skyrius sukėlė man labai teigiamų emocijų.

Kiekvienas Jorio pasakojimas apie gyvenimą su naujais šeimos nariais yra kažkokia situacija, kuri vėliau aprašoma ir pateikiami patarimai kaip elgtis. Po to seka užduotėlės tiek vaikams, tiek kitiems šeimos nariams. O gale knygutės yra vietos pačių užrašams.

Rekomenduoju knygutę visiems turintiems vaikų. Ji pilna puikių patarimų kaip padėti savo vaikams emociškai ir psichologiškai gyventi darniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą