Tinklaraščio archyvas

2022 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Charlotte Betts "Pamirštų svajonių rūmai"

 

 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️⭐️

KNYGA IŠ BIBLIOTEKOS.

Beatrisė netekusi vyro ir kūdikio išvyksta atgal į Indiją, kur gyveno vaikystėje, pas savo brolį ir jo žmoną. Ten ji apgyvendinama zenanoje su kitomis moterimis. Netrukus ji susitinka su savo vaikystės draugu Hariu. Tačiau Jahanaros Mahalas ir jo gyventojai skendi skurde... tad Beatrisė sugalvoja kaip padidinti įplaukas: pardavinėti moterų siūtus ir siuvinėtus darbus, tačiau tam priešinasi jos brolis Ralfas. Bet Beatrisė pradeda darbus nepaisant brolio nepritarimo... Santykiai su Hariu vis kaista, tačiau jų laukia didelis siurprizas...

Pasikūriau smilkalų ir skaičiau šitą knygą pasinėręs į ją visa esybe, nes taip man ji patiko. Indija. 18 amžiaus pabaiga. Viskas kas man be proto patinka. O dar autorė taip vaizdžiai aprašė visas vietas ir aplinką, kad beliko tik gėrėtis ir pasinerti į knygą. Kadangi autorė pati lankiusi Indiją, matosi puikiai aprašytos vietos ir papročiai.

Knygoje daug rašoma apie siuvinius. Man tai labai patiko, nes pats daug siuvinėju ir siuvu. O autorės taip puikiai aprašyti darbai, kad be vargo juos įsivaizdavau galvoje ir gėrėjausi. Būtent tas mokėjimas aprašyti viską mane ir pakerėjo. Taip pat ir vertėja puikiai išvertė tekstą. Ateityje tikrai imsiu dar kitas autorės knygas į rankas. Na, o pabaiga labai netikėta ir nenuspėjama. Su gražia pabaiga.

Rekomenduoju visiems išsiilgusiems istorinių meilės romanų, egzotikos ir paslapčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą