Tinklaraščio archyvas

2022 m. liepos 26 d., antradienis

Jodi Picoult "Paprasta tiesa"

 

 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KNYGA IŠ BIBLIOTEKOS. SKIRTA KURŠĖNŲ KNYGŲ KLUBUI „(Ne)keista skaityti“ APTARTI.

Amišų fermoje ryte randamas negyvas kūdikis. Iš karto apkaltinama jauna amišų mergina Keitė, kuriai gydytojai nustato buvus gimdymą. Netrukus į fermą atsikrausto advokatė Eleonora, kuri yra ir Keitės giminaitė. Jai tenka ne tik susipažinti su amišų gyvenimo būdu, bet ir palengva ištraukti iš Keitės tiesą, kas nutiko tą naktį. Viskas iš lėto ima aiškėti...

Tai mano pirmoji pažintis su šia autore. Esu girdėjęs daug gerų atsiliepimų apie jos knygas, tad gavęs užduotį ją perskaityti- įnikau. Iš tikrųjų man buvo sunku padėti šią knygą į šoną, nes buvo labai įdomu sužinoti, kas nutiko kūdikiui. Veiksmas vystėsi gan lėtai, skyriai ne tokie jau trumpi, bet kai knyga įdomi – tie puslapiai nebesvarbūs. Visą knygos skaitymą kilo klausimas, ką būčiau daręs advokatės vietoje – manau būčiau elgęsis taip pat kaip ir ji. Skaitant knygą, ypač iš psichiatrų pusės, tampa aišku kodėl Keitė pasielgė vienaip ar kitaip. Visgi ji buvo auklėjama išskirtinai krikščioniškai ir jos bendruomenėje didi nuodėmė susilaukti vaiko ne santuokoje.

Iš tikrųjų knygoje gausu tokių dalykų, kurie verčia pačiam pagalvoti, kaip elgtumeisi tokioje vietoje, ką darytum tokiu atveju ir ką pats jauti apskritai šia temą. Net ir neturint vaikų galima pajausti, ką reiškia netekti kūdikio. Tikrai rekomenduoju visiems, kas nori paskaityti knygą su rimta tema ir pamąstyti. O kas iš tikrųjų nutiko kūdikiui – teks perskaityti patiems.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą