Tinklaraščio archyvas

2024 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Tahereh Mafi "Džinų išrinktoji"

 ⭐⭐⭐⭐⭐

Alizė – džinė, dirbanti žemiausio rango tarnaite kilmingųjų namuose. Vieną dieną gatvėje ją užpuola benamis berniukas ir visa tai pamato princas Kamranas. Netrukus ši žinia pasiekia karalių Zaalą. Kuris išsiaiškina, kad Alizės venomis teka ledas ir ji yra senovinės džinų karalystės sosto įpėdinė. Zaalas nusprendžia ją nužudyti... Tačiau jo anūkas Kamranas to nenori... Netrukus benamis berniukas pakviečia Alizę į karališką puotą gavęs kvietimus iš karališkosios šeimos...

Senai beskaičiau fantastikos, o juk tai buvo mano pirmoji literatūrinė meilė. Tad grįžau prie fantastikos. Knyga mane įtraukė jau nuo pirmų skyrių. O jau kaip gražiai viskas aprašyta! Vertėja labai gražiai išvertė šią literatūrinę kalbą. Ta rytietiška istorijos kultūra man labai patiko. Apie džinus nėra tekę skaityti tad buvo smalsu sužinoti apie jų gyvenimą.

Skyriai gan trumpi ir jų daug, tad skaitėsi lengvai. Galvojau gal skaitysis ši knyga sunkiai, bet ne. Viskas skaitėsi sklandžiai. Man tik trūko šio fantastinio pasaulio žemėlapio knygoje, kad įsivaizduoti kur kas randasi.
 
Na, o koks plot twist knygos pačiame gale!! Griebsiu antrąją dalį į rankas nieko nelaukęs. Sunku net rašyti neišduodant, kas ten nutiko gale knygos... Bet užvirė tikra pekla rūmuose. Visa knyga tokia rami buvo, o galas kaip ugnis viską pakeitė. Labai tikiuosi, kad bus išversta trečioji knyga ir leidykla nepamirš šios serijos kai autorė parašys ketvirtą ir penktą knygas.

Rekomenduoju tiems, kam patinka rytietiška aplinka ir norisi paskaityti knygą aprašytą vaizdžiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą