Tinklaraščio archyvas

2024 m. liepos 9 d., antradienis

Lauren Camilleri, Sophia Kaplan "Plantopedia"

 ⭐⭐⭐⭐⭐

Šitą knygą pamačiau Tiktok‘e. Ir susižavėjau ja. Neilgai trukus pasitaupiau pinigėlių ir užsisakiau iš Anglijos, nes ši knyga tikrai nepigi. Knygos estetika tiesiog pribloškianti: nuostabios aukštos kokybės nuotraukos, visa stilistika tiesiog saldžiai saldu. Vien jau dėl knygos apipavidalinimo verta ją turėti.

Knygoje aprašomi mums gerai žinomi, ir nelabai, augalai. Aprašymai iš tikrųjų trumpi, bet konkretūs, žinoma ir kiekvieno augalo nuostabios nuotraukos. Gale knygos yra net rodyklės pagal augalų auginimo išmanymą bei pagal priežiūros indeksus. Kiekvienas augalas turi trumpą aprašymą kokiam lygiui priklauso pagal augintojo išmanymą, šviesą, vandenį, žemę, drėgmę, dauginimą, augimo vietą, kur pastatomas ir toksiškumą. Ši trumpa rodyklė prie kiekvieno augalo labai naudinga, nes konkrečiai parodo ar Jūs tinkamas auginti šį augalą ir suteiksite būtinas sąlygas.
Gal norėjosi daugiau informacijos, bet manau jos perteklius būtų padaręs knygą sunkiau suprantamą. O dabar knygoje viskas aišku ir pradedančiajam augintojui.

Rekomenduoju knygą VISIEMS, kas myli augalus. Ją tikrai verta turėti ne vien dėl gerų patarimų, bet ir dėl grožio lentynoje. (Žinau, kad daug knygų graužikų mėgsta estetiką kai tai liečia knygas).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą