Tinklaraščio archyvas

2022 m. birželio 3 d., penktadienis

Lavisa Spell "Regėtoja"

 

 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Žygintė- ragana kunigaikštytė. Gausmys- žiaurus ir grėsmingas kunigaikštis. Netikėtai susitikę Daugėliškio pilyje jie priverčiami susituokti. Tačiau santuoka ne Žygintei- ji nori tapti žiniuone. Tačiau jai tenka išvykti pas Gausmį į Dovinės pilį, kur praleidžia septynias dienas. Ten ji pamato pirmosios jo žmonos Gotautės vaiduoklį. Kuris bando jai kažką parodyti, tačiau netikėtai septintą dieną juos aplanko kunigaikštis Daugėrutis su svita vedinas nedorų kėslų ir slepiantis didžią paslaptį....

Kaip aš laukiau šitos knygos! Vos gavęs pradėjau skaityti ir skaičiau tikrai lėtai- su pasimėgavimu... lyg laižytum ledus iš lėto ir pajustum visą skonių paletę. Senovės Lietuva (1212), raganos, baltų mitologija... Ir kur dar Rena! (O taip ta pati Rena iš knygos „Būti (su) ragana“!). Didžiulė pagyra autorei už tokius gražius ir įdomius veikėjų vardus- jie labai baltiški. Kadangi pats esu raganius (Wiccan‘as)- skaityti šią knygą buvo neišpasakytas malonumas.

Autorė sukūrė tikrai tikroviškus veikėjus remdamasi tikromis istorinėmis asmenybėmis. Skaitydamas knygą jaučiausi lyg žiūrėčiau filmą su lietuvių aktoriais. Autorė taip vaizdžiai aprašė veikėjus, aplinką, buitį, kad labai puikiai viską įsivaizdavau. Sukūrė intrigą, paslaptis, lėtą meilės siužeto liniją, kad beliko tik leisti savo vaizduotei plaukti pasroviui su Žyginte ir Gausmiu.

Rekomenduoju perskaityti visiems, kam patinka istoriniai meilės romanai. Aukščiausias įvertinimas ir padėka rašytojai, kad išleido šią istoriją į pasaulį ir galėjau ją perskaityti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą