Tinklaraščio archyvas

2021 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

Jan Moran "Šokoladininkė"


 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Selina dirba šokoladininke San Franciske. Neseniai netekusi vyro ir likusiu su mažu sūneliu nusprendžia nusiųsti telegramą vyro šeimai Italijoje. Netrukus jie išvyksta į Italiją. Ten susipažinusi su velionio vyro šeima sužino keistų dalykų apie jį, ko nebuvo niekada žinojusi, o jo brolio Lauro slepiamas pyktis irgi turi priežastį. Galop Lauro šeima įtikina Seliną pasilikti Italijoje metams ir atidaryti šokoladinę. Deja... netrukus Selina sužino tokį dalyką apie savo vyrą, kad istorija apsiverčia aukštyn kojomis.

Dėkoju leidyklai „Sofoklis“ už padovanotą knygą.

Taigi nuo ko čia pradėti?.. Daugiau nei pusė knygos gan lėtai skaitėsi ir trūko veiksmo, tačiau galų gale atsirado įdomumas: po skandalo šokoladinės atidarymo metu viskas ėmė greičiau rutuliotis. Knyga man gan patiko, nes gi buvo rašoma apie mano mylimą Italiją... šokoladą... ir šeimos paslaptis. Trys mėgstami dalykai viename. Nors tai ir romantinė knyga, tačiau saldu nė kiek nebuvo: saldumą užgožė gedulas. Tačiau jį į paviršių iškėlė rašytojos aprašomos šokolado rūšys ir skoniai (gerai, kad po ranka turėjau pistacijų skonio šokolado). Na ir galėčiau pridurti, jog knyga parašyta lyg ir iš dviejų laiko juostų: 1953- ieji („dabartis“) ir 1939-1945-ieji (praeitis). Praeities laiko juosta padeda geriau suvokti dabarties įvykius, nes paaiškina dėl ko jie įvyko.

Taigi trumpai ką manau apie šią knygą: įdomi, įtraukianti ir kupina paslapčių bei su laiminga pabaiga. Man tikrai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą